Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، پایگاه اینترنتی "الخلیج آنلاین" نوشت: شاهزاده طلال بن عبدالعزیز  فرزند هجدهم ملک عبدالعزیز، اولین پادشاه و بنیانگذار پادشاهی عربستان سعودی و برادر بزرگتر ملک سلمان، پادشاه کنونی این کشور در سکوت خبری درگذشت.

به نوشته این پایگاه، خبرها حاکی از این بود که طلال بن عبدالعزیز چند ماه پیش در اعتراض به بازداشت پسرش ولید بن طلال و برادرانش در چارچوب بازداشت هایی که محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی چندی پس از تصدی این پست در سال 2017 انجام داد، اعتصاب غذا کرده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر پایه این گزارش، درگذشت شاهزاده طلال از طریق توییت هایی اعلام شد که برخی اشخاص از خاندان حاکم دیروز در صفحه های معتبر خود در توییتر منتشر کرده بودند این در حالی است که دفتر پادشاه سعودی این خبر را بسیار با تاخیر اعلام کرد و این موضوعی غیرمعمول در خاندان سلطنتی سعودی است.

بیشتر بخوانید: برادر پادشاه عربستان درگذشت

به نوشته این پایگاه، عربستان پس از ساعت ها تاخیر خبر درگذشت شاهزاده طلال را در بیانیه ای که از دفتر پادشاهی صادر شد به صورت رسمی اعلام کرد.

پیش تر پایگاه "میدل ایست آی " فاش کرد: شاهزاده طلال بن عبد العزیز از دهم نوامبر سال 2017 در اعتراض به بازداشت های چهارم نوامبر که شامل سه نفر از فرزندانش از جمله شاهزاده ولید بن طلال هم شد، اعتصاب غذا کرد. در آن زمان برخی منابع فاش کردند شاهزاده طلال در یک ماه، ده کیلو وزن کم کرد و پزشکان در بیمارستان ملک فیصل ریاض با سوند به وی غذا خوراندند.

خبرگزاری آناتولی هم در خبری نوشت: خاندان حاکم در عربستان، شاهزاده طلال بن عبدالعزیز "نماد اصلاح طلبی" و برادر ملک سلمان، بن عبدالعزیز پادشاه سعودی را از دست داد.

این خبرگزاری نوشت: وی پس از مدت‌ها تحمل بیماری درگذشت؛ نه رسانه‌ها و نه خانواده وی که یکی از فرزندان برجسته این خانواده، ولید بن طلال میلیاردر سعودی است، درباره جزئیات این بیماری چیزی اعلام نکردند.

به نوشته آناتولی، تاریخ زندگی شاهزاده طلال، به رویکرد اصلاح طلبانه‌اش معروف است. با وجود مناصب دولتی، وی هرگز از این رویکرد فاصله نگرفت. طلال در بسیاری از موارد با مسئولان حاکم در عربستان در چارچوب اصلاحاتی که معلوم نشد که با آن در صدد قدرت گرفتن است یا خیر، اختلاف داشت. اما بر اساس گزارش‌ها و اطلاعات منتشر شده درباره شخصیتش که خاندان حاکم هم آن را تکذیب نکرد، وی همیشه خواستار اصلاحات شفاف بود.

در سال 1958 در نتیجه اختلافات در خاندان حاکم سعودی بر سر چگونگی حکمرانی، شاهزاده طلال ریاست جنبشی را که در تاریخ به جنبش "شاهزادگان آزاده" معروف شد، بر عهده گرفت. این جنبش با هدف ایجاد اصلاحاتی که آل سعود را از حکمرانی و تاج و تخت دور می کرد و خواستار تاسیس و تشکیل قانون اساسی و نظامی پارلمانی بود تاسیس شد. این نظام، خواستار مشخص شدن حیطه اختیارات پادشاه و اعطای حقوق شهروندان بوده است.

طلال در نوامبر سال 2011 از منصبش در "هیئت بیعت" که وظیفه نظارت بر انتقال قدرت در عربستان را بر عهده داشت استعفا کرد بدون اینکه علت این استعفا اعلام شود؛ اقدامی که در عربستان بسیار نادر و کم سابقه است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: عربستان خاورمیانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۷۶۴۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اندونزی و عربستان سعودی با مصادره دارایی‌های روسیه مخالفت کردند

فایننشال تایمز می‌نویسد که کشور‌ها از آینده دارایی‌های خود در غرب می‌ترسند. آنها به طور خصوصی از نمایندگان اتحادیه اروپا خواستند "تسلیم فشار‌های آمریکا و انگلیس نشوند" و بر جلوگیری از مصادره ۲۰۰ میلیارد یورو از دارایی‌های روسیه پافشاری کردند.

در گردهمایی اخیر وزرای دارایی گروه ۲۰ در برزیل، نمایندگان در یک موضوع مبرم احساس ناراحتی عمیقی داشتند: مصادره بالقوه یا استفاده از دارایی‌های روسیه که تحت تحریم‌های غرب پس از حمله روسیه به اوکراین مسدود شده بودند.

دو وزیر - محمد الجدان از عربستان سعودی و سری مولیان ایندراواتی از اندونزی - از جمله کسانی بودند که از این بابت نگران بودند. سؤالات آنها از همتایان غربی خود به یک بحث پرتنش در مورد اینکه آیا صد‌ها میلیارد یورو از دارایی‌های مسدود شده بانک مرکزی روسیه باید برای کمک به تأمین مالی اوکراین اختصاص داده شود، تبدیل شد.

آمریکا و هم پیمانانش استدلال می‌کنند که انجام این کار باعث تقویت مالی با پتانسیل تبدیل جنگ به نفع کی‌یف خواهد شد. برای مخالفان این ایده، چنین اقدامی خطر ایجاد یک سابقه خطرناک در حقوق بین‌الملل را به همراه دارد - سابقه‌ای که می‌تواند منافع هر کشوری را در غرب درگیر کند و نظم حقوقی بین‌المللی را نیز به خطر بیندازد.

در حال حاضر، کی‌یف به بسته کمک نظامی ۶۱ میلیارد دلاری که در ۲۴ آوریل توسط سنای ایالات متحده تصویب شد، پس از ماه‌ها کشمکش سیاسی متکی است. اما جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده، متحدانش را تحت فشار قرار می‌دهد تا به دنبال راه‌هایی برای بهره‌برداری از ذخایر تقریباً ۲۶۰ میلیارد یورویی روسیه باشند، در حالی که نشست سران گروه هفت در ایتالیا در ماه آینده به عنوان لحظه‌ای کلیدی برای فشار جهت پیشرفت تلقی می‌شود. پیش از این، نمایندگان G۷ گفتند که موضوع مصادره کامل دارایی‌های فدراسیون روسیه دیگر مورد بحث قرار نمی‌گیرد و اقدامات جایگزین در حال بررسی است.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • آمریکا به دنبال فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ به عربستان است
  • دیدار امیرعبداللهیان با وزرای خارجه مصر و عربستان
  • وزرای خارجه ایران و عربستان دیدار کردند
  • گزارش تصویری | بازدید رئیس رسانه ملی و معاون سیما از پشت صحنه سریال «سلمان فارسی»
  • عکس | بازدید رئیس رسانه ملی از پشت صحنه سریال «سلمان فارسی»
  • توصیه تاریخی پادشاه عربستان به صدام حسین درباره جنگ با ایرانی‌ها (فیلم)
  • توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا در انتظار چراغ سبز اسرائیل!
  • عربستانی‌ها آماده می‌شوند: آتش‌بازی در تابستان
  • (ویدئو) توصیه تاریخی پادشاه عربستان به صدام حسین درباره جنگ با ایرانی‌ها
  • اندونزی و عربستان سعودی با مصادره دارایی‌های روسیه مخالفت کردند